Лапароскопията представлява оглед на коремната кухина, както и безкръвни операции, заради минималната загуба на кръв. Извършва се под обща анестезия.

Кога се извършва лапароскопска операция

  • при яйчни кисти
  • отстраняване на матката
  • при възникнали образувания на матката
  • извънматочна бременност
  • усложнения при предишни операции

Цена на лапароскопия

  • диагностична лапароскопия – 900лв.

Извършване на лапароскопска операция на миома

Чрез лапароскопска операция се премахват миомни възли, които са под 6 сантиметра. Тази процедура се прилага, когато миомите създават проблеми, като обилни менструации и кръвотечения, както и тазов дискомфорт. При лапароскопска операция на миома се използва специална апаратура и конструирани инструменти.

Провеждане на лапароскопска операция на киста на яйчника

Кистата на яйчника представлява неоплазма, която се развива директно в яйчника с размери от малки до големи. Кистата на яйчника може да бъде единично образувание.

Чрез метода на провеждане на лапароскопска операция на киста на яйчника се извършва внимателно остраняване на кистата от кухината, като основно трябва да се избегне нараняване на здрава тъкан.

При лечение на ендометриални кисти е необходимо да се прилага лапароскопска операция. Основните индикации за прилагане на този метод на лечение са злокачествени образувания на кисти.

Кога е необходимо да се подложим на лапароскопска операция?

Възможните последици, ако не се подложите на тази операция са: образуваните вече образувания на кисти да продължат да растат, както и да заседнат съседни органи.

Методът не е болезнен толкова, но е ефективен при лечение на кисти.

 

screen